חפש עורך דין לפי תחום משפטי
| |

החלטה בתיק בש"א 005239/05

: | גרסת הדפסה
בש"א
בית המשפט המחוזי בתל אביב
005239-05
24.2.2005
בפני :
ד. קרת-מאיר

- נגד -
:
1. דורון ויז'נסקי
2. נוגה ויז'נסקי

:
1. רויטל אייזנברג
2. עו"ד מור נרדיה כונס הנכסים של פרימה חב' לביסקוויטים בע"מ

החלטה

1.         הבקשה שבפניי הינה בקשת המבקשים לבטל החלטה מיום 22.2.05, לפינוי בית מגורים ביום 10.3.05. 

כונס הנכסים הגיש בקשה למכירת זכויות המבקשים בבית מגורים ברעננה (להלן: " הנכס").

בקשה זו אושרה על ידי ביום 9.2.05.

המבקשים הגישו בקשה לביטול ההחלטה. לאחר דיון במעמד הצדדים נדחתה בקשתם ונקבע על ידי כי מכירת הנכס תהיה תקפה, וכך גם ההוראה לפנות את הנכס תוך 30 יום, כפי שביקש כונס הנכסים במסגרת הבקשה.

בבקשה שבפניי, אשר איננה נתמכת בתצהיר, טוענים המבקשים כי כונס הנכסים הבטיח להם שהות של 120 יום לפינוי הנכס. עוד טענו המבקשים כי שהות זו לא תפגע בהליכי המכר עם הרוכשת, שכן לפי הסכם המכירה ניתנה לכונס שהות של 120 יום לפינוי.

המבקש טען כי הוא אינו עובד וכי תשלום דמי שכירות נוספים יכביד עליו ואם יעברו המבקשים לדירה יצטרכו לשלם את המשכנתא.

2.      בתגובתו של כונס הנכסים נאמר כי די בעובדה שהבקשה לא נתמכה בתצהיר על מנת לדחותה.

עוד צויין על ידי כונס הנכסים כי ביום 9.5.04, מספר חודשים לאחר שמונה ככונס נכסים על הנכס, השכירו המבקשים דירה נוספת אשר בבעלותם, שהיא דירת גג בת 5.5 חדרים ברעננה.

דירה זו הושכרה על ידם בידיעה כי תלוי ועומד צו כינוס על הנכס, ולאחר שהדירה הנוספת פונתה ביום  31.3.04, חודשיים לאחר מינוי כונס הנכסים.

ביום 10.5.04 הגיש כונס הנכסים בקשה לסלק את ידם של המבקשים מהנכס ולנקוט בהליכי מכירה. 

במסגרת תגובה לבקשה זו, נאמר ע"י המבקשים כי גם אם יורה בימ"ש על אישור המכירה, מתחייבים המבקשים לפעול למכירת הנכס תוך פרק זמן סביר. אם לא יצליחו למכור אותו, יעמידו את הנכס לרשות כונס הנכסים במועד שיקבע.

בסופו של הדיון בבקשה זו ביום 12.7.04 ניתן על ידי תוקף של החלטה להסכמה בין הצדדים, בה נאמר כי המבקשים יפעלו למימוש הנכס בעצמם ואם לא תבוצע מכירה עד יום 1.9.04, ינקוט כונס הנכסים בהליכי מכירה ומועד הפינוי יותאם למועד המכירה.

על החלטה זו, המהווה למעשה את הסכמת הצדדים, לא הוגש כל ערעור.

במסגרת תצהיר שהוגש ביום הדיון בבקשת המבקשים לבטל את ההחלטה בדבר המכירה לרוכשת, העלו המבקשים טענה חדשה, אשר לא נכללה בתגובתם המקורית לבקשה לאישור הנכס. המבקשים טענו כי הם מבינים מתוך הסכם המכר ומתוך דברים שנאמרו להם על ידי הכונס כי ניתנת להם ארכה בת 4 חודשים לפינוי הנכס. הכונס טען כי הטענה בדבר הבנה זו עומדת בניגוד להחלטת בימ"ש מיום 12.7.04 ובניגוד להחלטה מיום 9.2.05 בה אושר המכר ומועד הפינוי.

טענה זו עומדת גם בניגוד להסכמת המבקשים כי מועד הפינוי יותאם למועד המכירה, ואף בניגוד לדברים אשר נאמרו על ידי הכונס.

על טענה זו בדבר מועד הפינוי לא חזרו המבקשים בעת הדיון בבקשה לביטול אישור המכר.

בהסכם המכר נקבע אכן מועד פינוי של עד 4 חודשים על מנת לאפשר לכונס להבטיח את הפינוי.

כונס הנכסים מעולם לא הבטיח למבקשים 4 חודשי פינוי.

הכונס הפנה להחלטה מיום 20.2.05 בה נדחתה בקשתם של המבקשים לביטול עסקת המכר ואושר מועד הפינוי של 30 יום.

התוכן בעמוד זה אינו מלא, על מנת לצפות בכל התוכן עליך לבחור אחת מהאופציות הבאות:
לרכישה הזדהה

בעלי דין המבקשים הסרת המסמך מהמאגר באמצעות פניית הסרה בעמוד יצירת הקשר באתר. על הבקשה לכלול את שם הצדדים להליך, מספרו וקישור למסמך. כמו כן, יציין בעל הדין בבקשתו את סיבת ההסרה. יובהר כי פסקי הדין וההחלטות באתר פסק דין מפורסמים כדין ובאישור הנהלת בתי המשפט. בעלי דין אמנם רשאים לבקש את הסרת המסמך, אולם במצב בו אין צו האוסר את הפרסום, ההחלטה להסירו נתונה לשיקול דעת המערכת
הודעה Disclaimer

באתר זה הושקעו מאמצים רבים להעביר בדרך המהירה הנאה והטובה ביותר חומר ומידע חיוני. עם זאת, על המשתמשים והגולשים לעיין במקור עצמו ולא להסתפק בחומר המופיע באתר המהווה מראה דרך וכיוון ואינו מתיימר להחליף את המקור כמו גם שאינו בא במקום יעוץ מקצועי.

האתר מייעץ לכל משתמש לקבל לפני כל פעולה או החלטה יעוץ משפטי מבעל מקצוע. האתר אינו אחראי לדיוק ולנכונות החומר המופיע באתר. החומר המקורי נחשף בתהליך ההמרה לעיוותים מסויימים ועד להעלתו לאתר עלולים ליפול אי דיוקים ולכן אין האתר אחראי לשום פעולה שתעשה לאחר השימוש בו. האתר אינו אחראי לשום פרסום או לאמיתות פרטים של כל אדם, תאגיד או גוף המופיע באתר.

 


כתבות קשורות

    חזרה לתוצאות חיפוש >>